Een blusdeken of branddeken kopen.

Naast een brandblusser is een branddeken goed om bij de hand te hebben op specifieke plekken als bijv een keuken of in een kantine, bij de bbq. Wanneer kleding bij een bbq brand vat of een beginnende prullenbakbrand. Een branddeken leg je over het vuur heen of om het in een vroeg stadium te doven.De deken is gemaakt van een niet of zeer slecht brandbaar materiaal al dan niet gecoat met een brandwerend middel. Tegenwoordig wordt geweven glasvezel (in meerdere lagen aangebracht) veelvuldig gebruikt. Oudere branddekens van voor 1992 kunnen nog asbest bevatten; het is raadzaam deze te vervangen door een moderne.

Een blusdeken
Doordat de deken de zuurstof ontneemt van de vuurhaard dooft het vuur. Het blusmiddel is geschikt voor personen die in brand staan of bijv een prullenbak, maar niet voor vloeistof of oliebranden zoals de vlam in de pan. Een blusdeken is een zeer eenvoudig te gebruiken blusmiddel waar men weinig kennis voor nodig heeft om een beginnende kleine brand te blussen, bijvoorbeeld in een keuken. Op de houder van de blusdeken staat altijd een gebruiksaanwijzing afgedrukt. Bolderdijk verkoopt blusdekens. Meestal worden deze icm een brandblusser of andere blusmiddelen geleverd. Of tijdens de periodieke keuring van uw blusmiddelen. De blusdeken wordt bij de hoeken vastgepakt, en gedeeltelijk om de eigen handen gewikkeld, zodat het vuur dat bestreden wordt de handen niet kan verwonden. Bij het blussen van een vloeistofbrand is het zaak dat de blusdeken minimaal een half uur blijft liggen. Til de deken niet te snel op want er kan zuurstof bij de vloeistof komen, als de temperatuur van de vloeistof hoog genoeg is kan de vloeistof weer ontbranden. Kijk dus niet te snel of het vuur al uit is.

Waarom een branddeken kopen bij Bolderdijk Brandpreventie?

 • Bolderdijk levert uitsluitend gekeurde branddekens en blussers
 • ECO/BIO schuim brandblussers
 • Professioneel en persoonlijk advies op maat. Wij denken met u mee!
 • Betrouwbaar met meer dan 40 jaar ervaring
 • Op locatie afgeleverd
 • Bolderdijk hangt de brandslanghaspels en blussers voor u op
 • Persoonlijke uitleg over het gebruik van de branddeken en blussers
 • Wij zijn zeer flexibel en hebben korte lijntjes

Hoeveel branddekens en blussers kopen? Bolderdijk geeft gratis advies
Hoeveel branddekens nodig zijn, hangt af van een aantal factoren. Hoe groot is bijvoorbeeld het risico dat er brand kan uitbreken? Hoe groot is het bedrijf in oppervlakte en het aantal medewerkers? Het brandrisico bepaalt ook de keuze voor een poederblusser of schuimblusser, een CO2-brandblusser, schuimblusser F voor de Horeca, de F500 speciaal voor Lithium of een andere type blusmiddel. Bolderdijk  geeft vrijblijvend advies!

Laat uw blusmiddelen vervolgens keuren door Bolderdijk Brandpreventie
Keuring van blusmiddelen is verplicht in Nederland. Wanneer u dit niet doet draait u na brand mogelijk zelf op voor de schade. Bolderdijk Brandpreventie voert deze branslanghaspel keuringen uit. Wij zijn een REOB-gediplomeerd bedrijf.

Bolderdijk Brandpreventie biedt keuringen voor verschillende blusmiddelen:

 • Draagbare brandblussers volgens NEN 2559
 • Brandslanghaspels volgens NEN EN 671-3
 • Verrijdbare brandblussers volgens NEN 2659

Bolderdijk brandpreventie voert de jaarlijkse onderhoudskeuringen en de uitgebreide keuringen voor u uit. Ook voor revisie en hervullen bent u bij ons aan het juiste adres. De maximale gebruikstijd van een brandblusser is 20 jaar.Bolderdijk Brandpreventie uit Amsterdam is, sinds 1968 het bedrijf voor het impregneren van stoffen en decoraties en controleert geïmpregneerde materialen door derden. Verkoop van evenementen tapijt, brandblussers, blusmiddelen, nooduitgang armaturen, brandslang haspels, blusdekens en EHBO-koffers bent u aan het juiste adres.

boldedijk_brand_preventieBel ons voor een vrijblijvende offerte of advies! Of vul ons contactformulier in.

Bolderdijk is werkzaam in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Amstelveen, Hoofddorp, Purmerend, Zaandam, Wormerveer, Wormer, Oostzaan, Landsmeer, Assendelft en Aalsmeer maar ook daarbuiten zijn we u graag van dienst. Kortom heel Nederland, België en daarbuiten. Kijk ook eens bij:

Contactgegevens

Neem contact op met Cindy & Mike. Wij zijn iedere dag bereikbaar.


Wij zijn altijd bereikbaar via Whats app, e-mail of telefoon.

Wilt u langskomen?
Bel dan eerst voor een afspraak
Tel: 020-5491313
Mob: 06-22485737
(Na openingstijden)

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag8.00 uur tot 17.00 uur

Bezoekadres:
Bolderdijk Brandpreventie
RAI Amsterdam
Wielingenstraat P9
1078 KK Amsterdam

Postadres:
Bolderdijk Brandpreventie
Postbus 20
1510 AA Oostzaan
info@bolderdijk.nl
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden