Een blusdeken of branddeken kopen.

Naast een brandblusser is een branddeken goed om bij de hand te hebben op specifieke plekken als bijv een keuken of in een kantine, bij de bbq. Wanneer kleding bij een bbq brand vat of een beginnende prullenbakbrand. Een branddeken leg je over het vuur heen of om het in een vroeg stadium te doven.

De deken is gemaakt van een niet of zeer slecht brandbaar materiaal al dan niet gecoat met een brandwerend middel. Tegenwoordig wordt geweven glasvezel (in meerdere lagen aangebracht) veelvuldig gebruikt. Oudere branddekens van voor 1992 kunnen nog asbest bevatten; het is raadzaam deze te vervangen door een moderne. Een blusdeken

Doordat de deken de zuurstof ontneemt van de vuurhaard dooft het vuur. Het blusmiddel is geschikt voor personen die in brand staan of bijv een prullenbak, maar niet voor vloeistof of oliebranden zoals de vlam in de pan

Een blusdeken is een zeer eenvoudig te gebruiken blusmiddel waar men weinig kennis voor nodig heeft om een beginnende kleine brand te blussen, bijvoorbeeld in een keuken. Op de houder van de blusdeken staat altijd een gebruiksaanwijzing afgedrukt. Bolderdijk verkoopt blusdekens. Meestal worden deze icm een brandblusser of andere blusmiddelen geleverd. Of tijdens de periodieke keuring van uw blusmiddelen. De blusdeken wordt bij de hoeken vastgepakt, en gedeeltelijk om de eigen handen gewikkeld, zodat het vuur dat bestreden wordt de handen niet kan verwonden.

Bij het blussen van een vloeistofbrand is het zaak dat de blusdeken minimaal een half uur blijft liggen. Til de deken niet te snel op want er kan zuurstof bij de vloeistof komen, als de temperatuur van de vloeistof hoog genoeg is kan de vloeistof weer ontbranden. Kijk dus niet te snel of het vuur al uit is.

Waarom een branddeken kopen bij Bolderdijk Brandpreventie?

 • Bolderdijk levert uitsluitend gekeurde branddekens en blussers
 • ECO/BIO schuim brandblussers
 • Professioneel en persoonlijk advies op maat. Wij denken met u mee!
 • Betrouwbaar met meer dan 40 jaar ervaring
 • Op locatie afgeleverd
 • Bolderdijk hangt de brandslanghaspels en blussers voor u op
 • Persoonlijke uitleg over het gebruik van de branddeken en blussers
 • Wij zijn zeer flexibel en hebben korte lijntjes

Hoeveel branddekens en blussers kopen? Bolderdijk geeft gratis advies

Hoeveel branddekens nodig zijn, hangt af van een aantal factoren. Hoe groot is bijvoorbeeld het risico dat er brand kan uitbreken? Hoe groot is het bedrijf in oppervlakte en het aantal medewerkers? Het brandrisico bepaalt ook de keuze voor een poederblusser of schuimblusser, een CO2-brandblusser, schuimblusser F voor de Horeca, de F500 speciaal voor Lithium of een andere type blusmiddel. Bolderdijk  geeft vrijblijvend advies!

Laat uw blusmiddelen vervolgens keuren door Bolderdijk Brandpreventie

Keuring van blusmiddelen is verplicht in Nederland. Wanneer u dit niet doet draait u na brand mogelijk zelf op voor de schade. Bolderdijk Brandpreventie voert deze branslanghaspel keuringen uit. Wij zijn een REOB-gediplomeerd bedrijf.

Bolderdijk Brandpreventie biedt keuringen voor verschillende blusmiddelen:

 • Draagbare brandblussers volgens NEN 2559
 • Brandslanghaspels volgens NEN EN 671-3
 • Verrijdbare brandblussers volgens NEN 2659

Bolderdijk brandpreventie voert de jaarlijkse onderhoudskeuringen en de uitgebreide keuringen voor u uit. Ook voor revisie en hervullen bent u bij ons aan het juiste adres. De maximale gebruikstijd van een brandblusser is 20 jaar.

Bolderdijk Brandpreventie uit Amsterdam is, sinds 1968 het bedrijf voor het impregneren van stoffen en decoraties en controleert geïmpregneerde materialen door derden. Verkoop van evenementen tapijt en brandvertragend flanel. Voor verkoop van brandblussers, blusmiddelen, nooduitgang armaturen, brandslang haspels, blusdekens en EHBO-koffers bent u aan het juiste adres.

boldedijk_brand_preventie

Bel ons voor een vrijblijvende offerte of advies! Of vul ons contactformulier in.

Wij gebruiken uw gegevens alleen om uw vraag te kunnen beantwoorden. Wij zullen deze gegevens NIET doorspelen aan derden. Zie hier voor onze Privacyverklaring

Bolderdijk is werkzaam in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Amstelveen, Hoofddorp, Purmerend, Zaandam, Wormerveer, Wormer, Oostzaan, Landsmeer, Assendelft en Aalsmeer maar ook daarbuiten zijn we u graag van dienst. Kortom heel Nederland, België en daarbuiten.

Kijk ook bij: Brandblusser keuren | Brandblusser controleren | Brandblussers huren | Verkoop brandblussers | Blusmiddelen keuren | Brandblusser keuren particulieren